Om mig

 

 

Mitt namn är Östen Eriksson och jag bor i Enånger, Hälsingland. I hela mitt liv har jag varit hållit på med musik i alla dess former.

 

När jag inte har varit ute och lekt med mitt band, Östen med Resten eller andra fina musiker har jag jordat mig genom att arbeta med mina händer. Jag började med att bygga hus, men eftersom tomten tog slut började jag bygga musikinstrument istället - till stor glädje för min fru.

 

Jag bygger instrumenten som jag vill ha dem, och eftersom jag är petig och noggrann vill jag inte ge ifrån mig några instrument som jag inte vill spela på själv. Det måste finnas en bra balans mellan skönhet och ljudupplevelse.

 

Gårdarna i Hälsingland har ofta namn och mitt hus kallas Sonkmo. När jag fyllde femtio fick jag en registreringsskylt till min bil från min fru och barn där det står SONKMAN.  Det fick bli namnet på mina instrument (Min fru fick förresten en regskylt där det står SONKMOR när hon fyllde femtio).

 

Jag bygger mandoliner av så kallade archtoptyp, gitarrer och tenorukuleles. Jag gillar tenor modellerna bättre än sopran- eller konserttyperna eftersom de känns mer som riktiga instrument, åtminstone för mig. Men är det någon som propsar och vill ha en sopran- eller konsertukke så är jag inte omöjlig.

sonkmo.png